Astăzi, 18 decembrie 2012, Fundația “Liana Dumitrescu” a desfășurat o acțiune cu scop caritabil în localitatea Craiova. Acțiunea a vizat ajutarea unei tinere artiste, Miriam, crescută doar de bunici prin marea lor dragoste nemărginită, dar cu resurse materiale scăzute. Darurile primite de la Fundația “Liana Dumitrescu” sperăm că i-au făcut tinerei o iarnă mai călduroasă și mai frumoasă. Miriam este elevă a Liceului de Artă din Craiova, la clasa de pian, și sperăm să devină o mare pianistă a României și, de ce nu, a întregii lumi. Apariția pe scenă a micuței artiste sperăm să nu mai fie niciodată împiedicată din diverse motive materiale și vom încerca să fim alături de acest minunat copil și de preaiubitorii săi bunici, care o cresc și o educă cu mare dragoste și responsabilitate.

Constantina Dumitrescu

În data de 27 ianuarie a avut loc la sediul Asociaţiei Macedonenilor din România- Filiala Craiova prima acţiune a Fundaţiei "Liana Dumitrescu". Acest eveniment marchează faptul că la un an de la decesul deputatei de etnie macedoneană Liana Dumitrescu a luat fiinţă fundaţia care îi poartă numele şi că proiectele acesteia vor continua.

Printre participanții la eveniment a fost și doamna Constantina Dumitrescu, preşedinta Asociaţiei Macedonenilor din România și totodată mama Lianei Dumitrescu. Aceasta a înmânat și primele certificate de membru al fundației și a mulțumit Dorinei Drăculeț si Adinei Gaciu pentru această inițiativă de a scoate la licitație obiecte din lut în scopul colectării de fonduri.

Câteva cuvinte despre această acțiune caritabilă?

Adina Gaciu: A fost un eveniment caritabil în scopul colectării de fonduri pentru Fundaţia „Liana Dumitescu”, fundaţie care a fost înfiinţată de către distinsa doamnă, dar îndurerata mamă, doamna Constantina Dumitrescu- Preşedinte al Asociaţiei Macedonenilor din România.

Acest eveniment a avut ca acţiune licitarea unor obiecte din lut pictate de către membrii Asociaţiei Macedonenilor din România, fiind o colaborare între filiala Craiova şi filiala Băileşti.

Tematica de bază fiind reprezentată de Soare, ca simbol al Republicii Macedonia, dar şi Soarele ca astru şi importanţa lui pentru omenire.

Care este publicul țintă?

Adina Gaciu: Pe lângă scopul caritabil, evenimentul în sine a avut ca şi obiectiv aducerea la cunoştinţă a publicului larg faptul că această fundaţie a luat fiinţă şi, se doreşte a deveni o Casa de Cultură pentru copii şi tineri, un loc în care aceştia să-şi însuşească numeroase cunoştinţe pe diverse domenii, dar în acelaşi timp să-şi însuşească principii sănătoase de viaţă, fără de care nu se poate trăi demn şi cu atât mai mult nu se poate reuşi în viaţă.

Unde vor merge fondurile colectate?

Adina Gaciu: Toate fondurile colectate în această fundaţie vor fi folosite pentru organizarea de activităţi şi evenimente culturale, ştiinţifice, educative şi sociale destinate în exclusivitate copiilor şi tinerilor pentru care Domnişoara Deputat a luptat şi i-a iubit atât de mult.

Dorim să facem cunoscut faptul că activitatea întreprinsă de preaiubita Liana Dumitrescu va fi continuată în cadrul acestei fundaţii, pentru a duce mai departe misiunea acestui MINUNAT OM.

de Camelia Cazacu